vrijdag 13 juli 2007

Dag 9

Om 9 uur vertrokken. We moeten terug naar Johannesburg rijden om daar de 'domestic fligt" te nemen naar Port Elisabeth.
Effe schrikken. Johannesburg is nog 375 km rijden!!! Das wel het jammere aan dit boekje, ze leggen alles wel goed uit, maar ze zetten er nooit bij hoever de ene plaats van de andere is.
Enfin, Arrival is gepland om half 1, en onze vlucht vertrekt om 20 voor 3. We moeten ten laatste 1 uur voor vertrek inchecken, en onze huurauto moet nog ingeleverd worden. En we moeten nog centjes bijhalen, want die zijn al goed geslonken. Het leven is hier wel goedkoop, maar op bijna elke snelweg moet je tol betalen. Daarnaast geven we overal waar we komen, fooien. En dat loopt na een tijdje op.
Oef (wel met de nodige stress erbij) hebben we het gehaald.
Na anderhalf uur landen we in Port Elisabeth, een kleine luchthaven. Hier nemen we onze nieuwe huurauto in gebruik, deze keer is het een champagnekleurige Toyota Corola. Een hele vlotte auto. Alleen 1 ding vervelend: als je vast of los doet, maakt hij een zeer ergerlijk geluid.
Nog een meevaller: ons guesthouse "The Kingfisher guesthouse" is op 10 minuutjes rijden van de luchthaven. Een fantastisch onthaal door 2 gay men.
Een mooie kamer, vlak aan het zwembad. En jaja, opnieuw CHAMPAGNE (J.C. Roux) met vers fruit. Deze keer is het wel maar een klein flesje.
We kunnen daar niet eten, maar iets verder is een boardwalk complex. Een eilandje vol met restaurantjes en cafeetjes. overal lichtjes, het lijkt wel op een pretpark.
We gaan naar een Italiaan, Afrikaans eten is baai (zeer) lekker, maar soms wil ne mens just spaghetti.
Ik een vulkaan van scampi's en calamares, de Sam ne pizza, wel lekker, maar niet zo lekker als die van t eetkaffee.
Oh ja, voor we naar de Italiaan gingen, nog eerst een cocktail gedronken. Vakantie. Zaaaaaaaaaaalig

Geen opmerkingen: