vrijdag 13 juli 2007

Dag 7

Kwart voor 5 : wake-up call. Vandaag maken we een ochtensafari van 6 tot 9 uur. Gelukkig krijgen we koffie voor we vertrekken om ons wakker te stomen. Da' hier wel een pluspunt voor mij: op elke excursie dat je gaat, overal waar je komt krijg je onmiddellijk koffie aangeboden.
Een ranger zal ons begeleiden. Onze ranger heet Matthew, een enorm toffe gast (en niet mis om naar te kijken:)
En een zeer goede ranger. hij hoorde in de verte het gelach van een hyena, en toen zijn we gewoon op het geluid afgereden. En jaja, we hebben ze gezien en een tijdje achtervolgd, de hyena's.
De olifanten waren hier ook te zien, die in een hele horde voorbijtrokken. 1 heel grote olifant kwam recht op onze jeep af, toen zijn we toch heel stilletjes achteruitgereden...
De leopard hebben we niet meer gezien. Het zal dus bij 4 van de big five blijven. Een leopard is wel heel moeilijk te spotten, omdat het eigenlijk nachtdieren zijn, en er zijn er maar 50 in het park. Ze staan er ook voor bekend om het reserve gewoon te verlaten en in de dorpen te gaan rondhangen. Chasalle, ook een ranger, en tevens vriendin van Matthew gaat me een foto doorsturen als ze een leopard ziet. Ze heeft er zelf op de drie jaar dat ze er werkt, nog maar 1 gezien.
Na de safari een heerlijk ontbijt. En we hebben nog een hele dag voor ons. Zoals je kon lezen, gingen we gisteren normaal een zoeloe-kraal bezoeken, maar we hadden geen tijd meer. Het is hier niet ver vandaan. Een zoeloe-kraal is eigenlijk een levend museum. Alle gewoontes van de zoeloe"s wordt uitgebeeld door echte mensen.
We kwamen toe om 12u. Blijkbaar zijn er 2 voorstellingen per dag, om 11 uur en om kwart na drie. Die van 11 uur was bijna gedaan, dus zullen we de volgende moeten nemen. Dus zijn we eerst nog naar St-Lucia gereden, een estuarium waar krokodillen en nijlpaarden zitten.
Door de roadwerks duurde het een tijdje voor we er geraakten. T is zoals hier, overal zijn ze aan het werken. Daar hebben ze wel een andere oplossing: als er een heel groot stuk van de baan vernieuwd moet worden, leggen ze gewoon ernaast een nieuwe zandweg aan.
De nijlpaarden hebben we gezien, doel bereikt.
Daarna terug naar de zoeloekraal. Hollanders ontmoet (die kom je toch wel overal tegen he:)
Ze deden ongeveer dezelfde route als ons, alleen legden ze per dag nog grotere afstanden dan ons af.
Een gids leidde ons door het nagebootste Zoeloe dorp. Het was een edchte "re-enactement" zoals ze dat in roleplay zouden noemen. Op het einde mochten we homemade zoeloebier proeven.
Het stonk verschrikkelijk, en we zijn er wijselijk afgebleven ( de Hollander vertelde dat een vriend van hem er van gedronken had, en 2 weken in het ziekenhuis lag). Een bejaard koppel uit onze groep dronk gretig van het brouwsel. Hopelijk geraken ze heelhuids terug naar hun thuisland Noorwegen.
Op het einde van de show deden de zoeloe's traditionele dansjjes voor ons. Heel vreemd.
Na de show terug naar onze lodge. Er stond een leuke verrassing voor ons klaar! Champagne met verse watermeloen. Honeymooner zijn is erg leuk, je krijgt vanalle extraatjes en daar ben ik dol op!
Vanavond is het avondeten in een nabijgelegen lodge, waar me onze ranger 'Chasalle ' in een landrover naartoe rijden.
Weeral overheerlijk eten! Er zaten nog andere mensen in het restaurant, wel leuk voor de verandering, want op de meeste plaatsen zitten we altijd alleen te eten. Na het eten zijn we met Chasalle en Matthew, en nog een koppel dat ook s'morgens mee was op safari, aan het kampvuur gaan zitten. En we werden getrakteerd op champagne.
Morgen gaan we weeral verder. Jammer, want in Huhluwe was het echt fantastisch!

Geen opmerkingen: