maandag 30 juli 2007

Dag 12

De volgende morgen...
Het valt nog mee, we hebben allebei gene kater. Ongelofelijk eigenlijk, want we hebben toch wel een pakske gedronken zelle.
Vandaag moeten we weeral verder. Op naar ons voorlaatste guesthouse "die oue werf" in Oudtshoorn. De Kaapstad komt stilleksaan in zicht, nog maar 450 kilometer.
Oudtshoorn is relatief dicht bij Knysna, zodat we al snel onze bestemming bereiken.
Onze guestlodge is zeer cosy.Hier krijgen we opnieuw een flesje champagne! En wel een heel speciaal romantisch cadeautje: onze hele kamer is bestrooid met rozenblaadjes. Oh, la vie en rose... Het eten wordt geserveerd in een huiskamer, met open haard, zachte fauteuilles.
En de warmte kunnen we gebruiken, want het weer is hier compleet omgeslagen. Slechts 9 graden en gietende regen met felle windstoten. Precies of we zijn terug in Belgiƫ.
Vandaag bezoeken we de Cangogrotten, een beetje te vergelijken met de grotten van Han. Toch zijn deze veel groter en indrukwekkender.
Daarna staat er een beozek aan een struivogelboerderij op het programma.
Hier heb ik naar uitgekeken: de kans om op een struisvogelei te gaan staan, ze eten geven, en er zelfs een ritje op maken!
Maar het heeft niet mogen zijn... Door het slechte weer zijn alle tours afgelast. De struisvogels, de broedplaatsen, alles is buiten. We wachten nog even tot de regen ophoudt, maar dit is een utopie.
Morgen doen we een tweede poging. Hopelijk zijn de weergoden ons dan beter gezind!
s'avonds eten we in onze guesthouse. We krijgen een homemade dinner: als voorgerecht erwtensoep.
Je raadt het al, het hoofdgerecht was homemade struisvogelsteak. Als nagerecht krijgen we een typisch Afrikaans dessert.
Jammer genoeg blijven we hier maar 1 nacht, morgen zetten we onze laatste fase in, naar Capetown.
Daar zullen we onze laatste 4 dagen doorbrengen in het guesthouse "Dreamhouse". Hopelijk is het zo veelbelovend als het klinkt...

1 opmerking:

Steven zei

Nog, nog !!!

Leest plezant.