woensdag 11 juli 2007

Dag 1 Brussel-Johannesburg

Na een lange vlucht ( en niet veel slaap) zijn we veilig toegekomen in Zuid-Afrika. Het weer is hier prachtig (25 graden).

Op de luchthaven werden we al onmiddellijk vastgeklampt door "porters" die ons al te graag, uiteraard tegen betaling, wilden verder helpen.
Huurauto afgehaald, en onmiddellijk doorgereden naar Pretoria.
Zo links rijden is toch nie alles! Maar de Sam deed het heeeeeeel goed!
Die van het reisbureau hadden ons gezegd om geen minuut langer dan nodig te blijven in Johannesburg, en dus zeker niet te overnachten!
De verwelkoming in onze eerste bed and breakfast "Ted's Place" was fenomenaal. Enorm gastvrije mensen, die ons uitgebreid vertelden over het leven in Zuid-Afrika, wat er te zien is, ...
Onze kamer is vrij groot, en we hebben een apart salonnetje! De rust hier is onbeschrijfelijk.
Met de nodige tips van Ted, vertrokken we richting centrum Pretoria. De plaatsen die we niet moesten zien, en absoluut moesten vermijden, hebben we gezien. Ergens verkeerd gereden, en in een echte township terechtgekomen. Wel een raar gevoel, als enige twee blanken tussen de zwarte massa.
En het werd nog zwarter, want de nacht begon ook al stilletjesaan te vallen, en t was nog maar half 6 s avonds!.
Uiteindelijk dan toch uit die buurt geraakt, nog vlug langs de supermarkt voor een flesje "vonkelwijn", en dan terug richting "thuis".
De vonkelwijn hebben we s' avonds gezellig met Ted en Annemarie opgedronken.
Een leuk taaltje, dat zuid-afrikaans, en ongelofelijk hoe veel je er van verstaat. Ted en Annemarie spraken zuid-afrikaans, en wij praatten gewoon nederlands terug zonder problemen.
De eerste dag was alvast een succes!

Geen opmerkingen: