woensdag 11 juli 2007

Dag 2 Pretoria-Hazyview

Na een heerlijk ontbijt, gemaakt door de "fat lady" van Annemarie, vertrokken we verder richting Hazyview. Onze uitgestippelde reis volgen is voor ons een moeilijke opgave.
Dit stond niet beschreven in het mooie boekje dat we van ons reisbureau hadden meegekregen, maar we wilden absoluut Cullinan bezoeken, waar het oudste mijnwerkersstadje (diamanten) ligt. De tour was al begonnen, toch mochten we de tour (1,5u) nog meedoen.
Een "fat lady" die moeizaam ging omdat ze 'tonselitis' had, begeleidde ons naar de anderen. We kregen een uitgebreide uitleg over alle diamanten die in de mijn zijn gevonden. Spijtig genoeg konden we niet in de mijnen zelf gaan. Blijkbaar is daar ondergronds een heel stadje gebouwd.
Na het bezoek was het ondertussen al middag, en was er geen tijd meer om het geplande bezoek naar een Ndebele dorp te doen.
In zuid-afrika hadden we ook een GPS gehuurd, om,in geval dat we zouden verloren geraken, we toch ons hotel zouden vinden.
Dus tikten we effe ons hotel voor die nacht in, en bleek dat we pas om kwart voor 6 daar zouden toekomen! En zoals je weet, is het om 6 uur reeds pikkedonker!
We hebben gereden, gereden en nog es gereden, en het werd 6uur, 7 uur, en nog hadden we ons guesthouse 'The Rissington Inn" niet gevonden. Eigenlijk al wel, want de Sam dacht het gezien te hebben, maar volgens het boekje en volgens de beschrijving konden we er nog niet zijn. Uiteindelijk zijn we een landweggetje ingereden dat de GPS aangaf als bestemming.
Bleek dat we bij rasechte zuid-afrikaners aanbelden. Een heel vriendelijke meneer trouwens, die onmiddelijk het telefoonnummer opzocht van de rissington inn, om te vragen waar het hotel lag, en dat ze nog twee gasten mochten verwachten.
We moesten een uur terugrijden.
Jaja, in de pikkedonker over steile hellingen, en nergens verlichting! Toch wel creepy hoor, en ook omdat het reisbureau ons ook op het hart had gedrukt om altijd voor het donker in ons hotel te zijn.
Om 8 uur bereikten we onze bestemming. Opnieuw een hartelijke verwelkoming. Omdat we honeymooners zijn, kregen we een "night cap " gratis aangeboden. In deze guesthouse blijven we 2 nachten, dus de nightcap zal voor morgen zijn. Na een verrukkelijke en spotgoedkope maaltijd op tijd in bedje, morgen opnieuw een avontuur.

Geen opmerkingen: